12.5 C
New York
Thursday, July 9, 2020
Home News Google past Android aan voor opvouwbare Samsung-telefoon

Google past Android aan voor opvouwbare Samsung-telefoon

Google heeft aanpassingen gemaakt aan Android waarmee er ondersteuning komt voor telefoons met vouwbare schermen. Hierdoor biedt Android straks ondersteuning voor telefoons met schermen die in twee vouwen en schermen die openvouwen zoals Samsung liet zien tijdens haar Developer Conference.

Samsung liet 7 november een prototype zien van een telefoon met 2 schermen waarvan één die openvouwt. Tot op heden kon Android alleen met één scherm overweg maar tijdens Android Dev Summit kondigde Google ondersteuning voor dergelijke telefoons aan. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen twee varianten; telefoons met 2 schermen zoals die Samsung liet zien en telefoons met één scherm die openvouwt. Bij die laatste wisselt dan het formaat, iets waar de interface real-time rekening mee moet houden.

In een bewegende animatie laat Google zien hoe zoiets er uit komt te zien. Het apparaat met 2 schermen lijkt over 2 verschillende interfaces te beschikken waarbij wordt afgewisseld tussen een telefoonweergave en een tabletweergave. Android kan momenteel al met beiden overweg dus erg veel aanpassingen zal dat niet vergen. De tweede variant is lastiger; hierbij ontvouwt het scherm waarna schermelementen vergroot worden en een nieuwe plaats krijgen. Naast aanpassingen aan Android zullen ook ontwikkelaars vermoedelijk ondersteuning voor hun apps moeten inbouwen om rekening te houden met deze nieuwe mogelijkheden. Google laat weten sterk in te zetten op deze nieuwe vormgeving en verwacht meerdere apparaten van verschillende fabrikanten. Samsung zal met de Galaxy F in 2019 niet de enige zijn met een dergelijke telefoon in het assortiment.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy F verkrijgbaar is

E-mail

(via)

Latest

How to cancel your Quibi subscription

Quibi isn't for everyone. Fortunately, canceling your subscription isn't difficult if you know where to look.

Microsoft has given us no reason to believe the Surface Duo will be good

It's really hard to make a great Android that competes in 2020, and Microsoft has a lot to learn.If you

With a phone as beautiful as the LG Velvet, you’ll want to get a great case

The LG Velvet has a unique name but is the best-designed phone we've seen from the company since the LG

The huge Rave Family Block Fest music festival comes to Minecraft today

The world's largest virtual music festival is coming to Minecraft this week. Previously referred to as the 'Electric Blockaloo', the